Nieuws Limburg Vandereyt spendeert miljoenen aan uitbreiding

Vandereyt spendeert miljoenen aan uitbreiding

Vandereyt spendeert miljoenen aan uitbreiding

De bouwgroep rond de Zonhovense houtskeletbouwer Martin Vandereyt gaat fors investeren. Er komen onder meer een nieuw hoofdkantoor, twee productiehallen en nieuwe machines bij. De totale kost loopt in de miljoenen.

De groep Vandereyt is een echt familiebedrijf. Sinds vader Martin (57) in 1990 als één van de eersten in Limburg begon met houtskeletbouw, hebben ook echtgenote Fabienne en zonen David (33) en Stijn (31) de onderneming vervoegd. Gaandeweg breidde Vandereyt de activiteiten uit naar algemene bouwwerken, de productie van ramen en deuren (Vandereyt-Barilé) en woonprojecten.

De groep telt nu 47 eigen medewerkers en tal van vaste onderaannemers. Met de volgende generatie aan zet, maakt Vandereyt zich klaar voor een tweede groeispurt. Op tafel liggen plannen om in Zonhoven een nieuw hoofdkantoor met vergaderzalen te bouwen. Voorts staan er twee nieuwe productiehallen op stapel en zijn er nieuwe houtbewerkingsmachines besteld. Die moeten ook gaan dienen om als toeleverancier onderdelen voor andere aannemers te maken.

Maxxo’s
Eén van de nieuwe activiteiten bij Vandereyt is alvast een mobiele woon-unit, die kant-en-klaar voor zo’n 65.000 euro wordt geleverd. “Maxxo’s zijn modules tot 50 m², waarvoor geen bouwvergunning vereist is”, legt Martin Vandereyt uit. “Ze kunnen gebruikt worden als opstapwoning voor uitvliegende kinderen, en later omgekeerd, als kleinere woning voor de ouders. Maar je kan ze ook inzetten als extra kantoorruimte of als vakantiewoning. We mikken op 25 tot 50 van die Maxxo’s per jaar.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.