Nieuws Limburg Vandermaesen-Levenstond: nieuw in Zoutleeuw én Oostenrijk

Vandermaesen-Levenstond: nieuw in Zoutleeuw én Oostenrijk

Vandermaesen-Levenstond: nieuw in Zoutleeuw én Oostenrijk

De gekende vishandel Vandermaesen, met vestigingen in Heusden-Zolder (hoekje met Lummen), Genk en Beringen (bij Van Zon), gaat een nieuwe winkel openen in Halle-Booienhoven (Zoutleeuw). Moederbedrijf Levenstond Seafood kondigt bovendien plannen aan voor de opening van een nieuwe visverwerkende fabriek in Oostenrijk.

Vandermaesen is ongetwijfeld de meest gekende vishandelaar van Limburg. Het familiebedrijf werd enkele jaren geleden overgenomen door de groep Levenstond Seafood en groeit nog steeds gestaag. Na de opening van bijkomende winkelpunten in Genk en Beringen, zal na de zomer verse vis te verkrijgen zijn in een nieuwe vestiging op de weg tussen Sint-Truiden en Tienen, meer bepaald in Halle-Booienhoven, een deelgemeente van Zoutleeuw. Dat weet de website Truineer.be. Hetzelfde medium meldt overigens de opening van een andere viswinkel: Vis & Versa (Laevers) in Brustem.

Moederbedrijf Levenstond Seafood heeft ook internationale uitbreidingsplannen. Zaakvoerders Axel Verberckmoes en Gianne Levenstond, die vorige week nog werden uitgeroepen tot winnaars van de Herman Desserprijs, kondigen aan dat ze een nieuwe vestiging zullen openen in Oostenrijk. Van daar uit zullen grote winkelketens in Midden-Europa bevoorraad worden.

Dat het geen evidentie is om in deze sombere tijden succesvol te zijn in de sector, bewijst het zeer recente faillissement van Arijs, een gekende visgroothandel uit de Kempen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer