Nieuws Limburg Vandersanden krijgt prijs voor beste familiebedrijf van België

Vandersanden krijgt prijs voor beste familiebedrijf van België

Vandersanden krijgt prijs voor beste familiebedrijf van België

Vandersanden Group, het grootste familiale productiebedrijf van bakstenen in Europa, heeft van EY (Ernst & Young) de Belgische trofee ‘Family Business Award of Excellence’ ontvangen. CEO Jean-Pierre Wuytack mocht zopas de mooie onderscheiding gaan afhalen.

EY organiseert dit initiatief al voor de vierde keer in België in samenwerking met FBN Belgium en Guberna. Naast Vandersanden waren kleppers als Alcopa en Miko genomineerd. Toch ging de prijs naar Limburg. “Vandersanden vervult in ons land een voorbeeldfunctie in innovatie, duurzaamheid en gecontroleerde groei”, zegt juryvoorzitter Luc De Bruyckere. “Ze zijn een bron van inspiratie voor veel andere familiebedrijven. Er heerst een duidelijke en sterke visie, waarbij alles gebouwd is op basis van activiteiten met een hoge meerwaarde en rendabiliteit. Binnen de Vandersanden Group is er tevens een goed evenwicht tussen het familiaal en extern management en het familiebedrijf beschikt over een volledig en goed gestructureerd familiecharter. Tenslotte zien we bij Vandersanden Group een heel sterke focus op het ontwikkelen van de werknemers en hun welzijn. Vandersanden Group is een uitstekend voorbeeld van wat we met deze Family Business Award of Excellence beogen.”

Vandersanden Group werd opgericht in 1925 en wordt geleid door de 3de generatie. De groep telt 600 medewerkers verspreid over 8 productielocaties en heeft een geconsolideerde omzet van 160 miljoen euro. Door te kiezen voor een focus op de 3 P’s (People, Planet, Profit) worden duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid centraal in de activiteiten geplaatst.

Als Belgische winnaar van deze prijs mag Vandersanden ons land vertegenwoordigen op de internationale competitie, die in juni in Monte Carlo wordt gehouden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.