Vanderstraeten heeft volste orderboek ooit

Bouwbedrijf Vanderstraeten uit Lummen heeft absoluut geen last van de crisis. Het orderboek is goed gevuld, en dit tot eind 2016. "De laatste 7 jaar was het volume redelijk goed, maar nu is het groter dan ooit," zegt gedelegeerd bestuurder Michel Vanderstraeten. "De projecten situeren zich in uiteenlopende sectoren: scholen, appartementencomplexen, rustoorden, ziekenhuizen, sociale huisvesting, enzovoort. De meerderheid van de opdrachten situeert zich in Vlaams-Brabant en Antwerpen, maar ook in de Brusselse rand en op de thuismarkt Limburg, zijn we actief."

Want hoewel Vanderstraeten een op-en-top Limburgse firma is (3e generatie), voert het relatief weinig projecten rond de kerktoren uit. "Daar proberen we nu verandering in te brengen. Zo hebben we recent enkele grotere opdrachten uitgevoerd in Heusden-Zolder (De Verdieping en een rustoord), in Genk (ZOL), Leopoldsburg (legerbasis) en nu dus ook het appartementencomplex West in het centrum van Hasselt (125 appartementen)."

[caption id="attachment_24327" align="alignright" width="225"](Foto: DVO) (Foto: DVO)[/caption]

Vanderstraeten heeft na de overname van Peremans in Halle, een uitvalsbasis rond Brussel, en is van plan om in het Antwerpse een eigen filiaal op te richten. "Dat maakt het iets makkelijker om de projecten in die regio uit te voeren," aldus nog Michel Vanderstraeten. Het bouwbedrijf haalt momenteel een omzet van zo'n 100 miljoen euro en stelt bijna 200 mensen tewerk. In de komende maanden zullen er zeker nog een aantal bedienden bijkomen. "Wat de arbeiders betreft, kampen we met de hoge loonkosten en met het gebrek aan goed opgeleide mensen. Net zoals alle bouwbedrijven in onze grootte-orde, zijn we dus verplicht om voor deze taken een beroep te doen op geschoolde buitenlandse werknemers. Dat is een noodzaak om verder te kunnen groeien." Vanderstraeten viert dit jaar het 80-jarig bestaan.