Vanderstraeten op zoek naar nieuwe overname

Na de overname van bouwbedrijf Peremans - huisaannemer van de groep Colruyt - in Halle in 2007, is het bedrijf nu op zoek naar een overname in het Antwerpse. Dat zegt gedelegeerd bestuurder Michel Vanderstraeten.

Vanderstraeten exporteert al 75 jaar Limburgse expertise. Michel Vanderstraeten: “Van de jaren ‘70 tot in de helft van de jaren ‘80 bouwden we 300 prefab schoolpaviljoenen in heel België. In de jaren ‘80 realiseerden we het nieuwe ‘Klein Kasteeltje’ en begin jaren ’90 was de brouwzaal van Stella in Leuven ons grootste project. Vanaf 2000 begonnen we met het bouwen van appartementen in de rand van Brussel.” In opdracht van de groep ARCO realiseerde Vanderstraeten onlangs - samen met Jacques Delens - Aeropolis II. “Met 10.000 vierkante meter is dat het grootste passieve kantoorgebouw in België en daar ben ik heel fier op”, zegt Michel Vanderstraeten.

Scholenbouw is ook voor de toekomst van Vanderstraeten een belangrijk werkterrein. “Van 2011 tot 2014 worden in Vlaanderen 211 nieuwe scholen gebouwd. Er werden strenge eisen gesteld en negen consortia geselecteerd. Wij vormen een groep samen met Houben, Juri en Alheembouw.”

In 2005 haalde Vanderstraeten een omzet van 17 miljoen euro, dit jaar is dat rond de 60 miljoen euro. “Ik wil niet te sterk groeien”, aldus Michel Vanderstraeten. “Ik hou van continuïteit en blijf behoedzaam.”

Vanderstraeten heeft momenteel 192 mensen in dienst en wil binnen 12 maanden de kaap van 200 halen.

“Met een eigen vermogen van 12,7 miljoen euro zijn we een van de meest solvabele grote bouwbedrijven van Limburg.”