Nieuws Limburg Vandeurzen verkoopt LMS voor 700 miljoen

Vandeurzen verkoopt LMS voor 700 miljoen

Vandeurzen verkoopt LMS voor 700 miljoen

Europa’s grootste technologieconcern Siemens heeft het Leuvense LMS International van Limburger Urbain Vandeurzen (56) overgenomen voor 700 miljoen euro. “De bruid is in goede handen om internationaal verder door te groeien. De naam en het personeel blijven,” zegt de GIMV-voorzitter.

Technologiebedrijf LMS werd in 1980 opgericht als spin-off van de KU Leuven. Vandaag is het bedrijf wereldmarktleider in virtuele simulatiesoftware, waarmee je voor auto’s, vliegtuigen en ruimtevaart allerlei simulaties en tests kan doen zonder dat je al prototypes aan het bouwen bent. Alle grote auto- en luchtvaartproducenten ter wereld zijn er vaste klant. LMS heeft wereldwijd 45 kantoren en 1.200 personeelsleden, onder wie heel wat Limburgers. Dit jaar klokt het bedrijf uit Haasrode af op een omzet van ongeveer 200 miljoen euro. Dat komt neer op een groei van ongeveer een kwart ten opzichte van 2011.

Een verkoop hing al even in de lucht. “Autonoom verdergaan en geld ophalen om te groeien, al dan niet met een beursgang, was een optie. Deze fantastische bruid uithuwelijken aan een multinationale partner was de andere optie. Het is het laatste geworden, om onze toekomstige groei en het lange-termijnsucces van LMS te garanderen,” zegt Breeënaar Vandeurzen.

Alle huidige aandeelhouders stappen uit LMS. Als CEO en oprichter heeft Vandeurzen vandaag 60 procent van de LMS-aandelen, zijn rechterhand Jan Leuridan heeft 18 procent en de Nederlandse investeringsmaatschappij NPM bezit 16,5 procent. De resterende aandelen zitten bij andere managers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.