Vanerum rijft prijzen binnen op beurs Chicago

Meubelfabrikant en verdeler Vanerum Group, net over de grens met Limburg in Diest, heeft op een prestigieuze internationale beurs in Chicago 2 belangrijke awards in de wacht gesleept. Het eerste winnende product is de i3 Board, een interactief whiteboard dat gebruikt wordt om in de klas een digitale leeromgeving te maken. Het bord kan door middel van een flexibele arm tot in het midden van de klas worden uitgetrokken. Deze toepassing kreeg de Gold Award in Chicago.

De tweede prijs, een Innovation Award, ging naar de i3 Lighthouse van Vanerum. Dit is een mobiele unit die projecties op de grond maakt en daardoor geschikt is om leerstof aan te brengen bij kleine kinderen.

"We zijn erg blij met het succes van onze productinnovatie, dat blijkt uit deze awards," zegt Gert Van Erum, CEO van Vanerum Group. "Op basis van de trends die we waarnemen in de markt, willen we producten en oplossingen blijven ontwikkelen die in onze i3-visie passen. Met i3 willen we leerlingen en docenten gemakkelijk toegang geven tot moderne en ergonomische leermiddelen en -methodes."

Met meer dan 40 jaar ervaring, is Vanerum uitgegroeid tot één van Europa's toonaangevende leveranciers van geïntegreerde omgevingen voor leren en visuele communicatie. Het bedrijf telt 400 medewerkers, en heeft fabrieken en verkoopkantoren in de Verenigde Staten, België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken, alsook partners in heel Europa, het Midden-Oosten en Azië.