Vanhees neemt hamer over van Janssen

VKW OC Noord

Patrick Vanhees van het gelijknamige bouwbedrijf uit Meeuwen-Gruitrode, heeft tijdens de jaarvergadering van de Ondernemingsclub Bocholt, Peer & Meeuwen-Gruitrode (TRIOC) de voorzittershamer overgenomen van Leo Janssen, gedelegeerd bestuurder bij Wegenbouw Martin. "Leo was 3 jaar lang een gedreven voorzitter van de TRIOC," aldus Patrick Vanhees. "Onder zijn impuls organiseerde de club steeds vaker infosessies over actuele thema’s, werden de contacten met de gemeentebesturen verder versterkt en werden de banden met de andere ondernemingsclubs nauwer aangehaald."

Patrick Vanhees, van opleiding een industrieel ingenieur, nam in 1999 het familiebedrijf over van zijn vader. Het bouwbedrijf (vooral particuliere woningbouw) werd eind jaren '20 van de vorige eeuw opgestart in Koersel, maar verhuisde in 2010 naar Meeuwen-Gruitrode.

Patrick wil de ingeslagen weg van TRIOC en zijn voorganger blijven volgen, maar tegelijk ook nieuwe accenten leggen. "Onze gemeenten tellen heel wat kleinere bedrijven, die vaak niet in de spotlights komen te staan. Vaak ontbreken zij de ruimte of de middelen om zichzelf voor te stellen aan een grotere groep van ondernemers. Om hen toch deze kans te bieden, werken we aan een nieuw concept van bedrijfsbezoeken. Daarnaast zal ik ernaar streven om nog meer samen te werken met onze collega-ondernemers uit de omringende gemeenten, onder andere door gezamenlijke activiteiten te organiseren."

De coördinatie van deze ondernemingsclub wordt verzorgd door VKW Limburg.