Nieuws Limburg Vanlangenaker en All Gas mogen vergunning op buik schrijven

Vanlangenaker en All Gas mogen vergunning op buik schrijven

Vanlangenaker en All Gas mogen vergunning op buik schrijven

De Limburgse deputatie heeft het beroepschrift van Erik Vanlangenaker, zaakvoerder van het Truiense fruitbedrijf Gorsem Coldstore afgewezen. Vanlangenaker heeft een milieu- en bouwvergunning nodig voor de uitbreiding van zijn onderneming, maar botst hierover al geruime tijd met Ludwig Vandenhove, eerst als burgemeester van Sint-Truiden, nu gedeputeerde van Milieu in het provinciebestuur.

Ludwig Vandenhove“Dit dossier kent al een lange juridische weg sedert 2010, onder andere door procedures van de buurt en het vorige stadsbestuur van Sint-Truiden,” weet Vandenhove. “Het zou best zijn dat het bedrijf op termijn uitkijkt naar een andere locatie. Als voormalig burgemeester van Sint-Truiden heb ik dat ook al altijd gezegd en ik zie nu geen reden om van gedacht te veranderen. Buiten de talrijke technische elementen qua leefmilieu en ruimtelijke ordening, is de overbelasting voor de buurt, onder andere voor verkeer, van die aard dat een modern fruitbedrijf daar niet meer thuishoort, maar eerder op een industriezone. Je moet consequent zijn in de politiek, in welke functie je ook zit.”

Vanlangenaker is uiteraard niet blij met de beslissing. “Gorsem is de bakermat van de hele Zuid-Limburgse fruitteelt,” zegt hij in Het Belang van Limburg. “Dit is sinds mensenheugenis agrarisch gebied. Ik vind het beteurenswaardig dat iemand die door de politiek werd aangesteld (gedeputeerde Vandenhove) zich op dergelijke manier moet laten gelden. Ik snap niet dat je enerzijds roept om het creëren van jobs en anderzijds mensen boycot die nog kunnen en willen investeren.”

En ook All Gas, een bedrijf dat allerlei gassen verhandelt aan de spoorwegovergang in Hasselt, krijgt geen nieuwe milieuvergunning. Het bedrijf is intussen wel failliet verklaard.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.