Nieuws Limburg Vansichen koopt Duitse specialist in robot-tracks

Vansichen koopt Duitse specialist in robot-tracks

Vansichen koopt Duitse specialist in robot-tracks

Vansichen Lineair Techniek, met hoofdkantoor in Hasselt, heeft zopas met een handtekening de overname bekrachtigd van sectorgenoot SimKon. Het Limburgse familiebedrijf krijgt er een omzet van 1,5 miljoen euro bij en opent hiermee de deuren naar de grootste markt voor machinebouwers: Duitsland.

SimKon is gevestigd op zo’n 100 km van Keulen. Het bedrijf is gespecialiseerd in robot-tracks: zeg maar de rails waarop robots naast de productielijn bewegen om meerdere handelingen efficiënt te kunnen uitvoeren. Vansichen Lineair Techniek, in 1993 opgericht door Maxime Vansichen, heeft deze specialiteit ook in het aanbod. Door het samengaan worden de knowhow en capaciteit verhoogd, en doen er zich nieuwe opportuniteiten voor. Zo heeft SimKon goede contacten bij Duitse autoconstructeurs, wat een erg interessante markt is voor Vansichen.

Maxime Vansichen noemt de overname belangrijk en logisch. “Een kans moet je grijpen wanneer die zich voordoet, want dat we internationaal willen groeien in robottracks en lineaire systemen, hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken”, zegt hij. “Dankzij de overname krijgen we vaste voet aan grond in Duitsland, dé grootste machinebouwmarkt in Europa.”

SimKon zal op zijn huidige locatie blijven werken met de bestaande medewerkers. De huidige zaakvoerder, Gunter Ziel, zal samen met Pieter Vansichen (zoon van) het bedrijf leiden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.