Nieuws Limburg Vansichen Lineairtechniek: “Focus op je corebusiness”

Vansichen Lineairtechniek: “Focus op je corebusiness”

Vansichen Lineairtechniek: “Focus op je corebusiness”

08_Vansichen MaximeVansichen Lineairtechniek uit Hasselt verkoopt componenten voor en bouwt lineaire systemen op maat van de klant. Managing director Maxime Vansichen legt uit: Lineairtechniek omvat alle principes en methodes om een onderdeel rechtlijnig te laten bewegen in een machine.  Een voorbeeld hiervan vind je in een apotheek waar de lineaire systemen doosjes pillen uit de rekken nemen en naar de toog brengen. Een ander voorbeeld is een track waarop een robot geplaatst wordt zodat deze zich over grotere afstanden kan verplaatsen.

Het innovatieve van ons bedrijf bestaat er uit dat wij verschillende lineaire producten van verschillende fabrikanten met elkaar gaan combineren om zo een slimme oplossing voor onze klanten te bereiken. De handel in componenten is een stagnerende markt. Door met onze klanten mee te denken en te zoeken naar een oplossing op maat, kunnen we nieuwe segmenten aanboren en systemen voor hen ontwikkelen. Innovatie is voor ons nodig om als bedrijf verder te kunnen groeien. Het versterkt ook het imago van je bedrijf. Dankzij onze innovatie-inspanningen hebben we twee opeenvolgende jaren een award gewonnen voor beste applications, zowel op de Europese als wereldwijde markt. Het behalen van deze awards heeft onze geloofwaardigheid bij de grote spelers in de markt sterk verhoogd en daar pluk je dan vruchten van.

Onze innovatietrajecten lopen volledig intern, maar naargelang de behoefte van de klant schakelen wij externe expertise in. Daarvoor zijn er subsidies mogelijk. Via het IWT hebben wij al 4 maal ondersteuning gekregen om deze innovatietrajecten tot een goed einde te brengen. We werken ook graag samen met het Innovatiecentrum Limburg. Dankzij hun goede contacten kunnen we verschillende subsidiebronnen aanboren die een extra steuntje vormen bij moeilijke gevallen. Dankzij het Innovatiecentrum hebben wij ook Euregiosteun gekregen voor een internationaal project. In dat project ontwikkelden wij het lineaire gedeelte voor de nieuwe installatie van een Duits fabrikant die gespecialiseerd is in het wassen van auto-onderdelen. Met die lineaire installatie werden onderdelen in en uit de machine gebracht. Zonder de euregionale steun van het GCS  zou het moeilijker geweest zijn om dit project tot een goed einde te brengen.

Een tip voor innovatie die ik wil meegeven, is dat men zich moet focussen op zijn corebusiness om daarin proberen de top te bereiken.

Klik hier voor  het interview met deze Innovatieheld

Surf ook naar www.neemvoorsprong.be

Het Innovatiecentrum helpt bedrijven door hen o.a. te begeleiden bij het opstellen van een subsidiedossier. Meer weten over onze diensten? Surf naar www.innovatiecentrum.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.