Nieuws Limburg Vasco blijft tot nader order dicht

Vasco blijft tot nader order dicht

Vasco blijft tot nader order dicht

Bij radiatorenproducent Vasco in Dilsen-Stokkem zijn de werknemers ook gisteren niet aan het werk gegaan. Er is voorlopig ook geen initiatief om de dialoog tussen directie en bonden te hervatten.

Aanleiding is een vermeend handgemeen, op het ogenblik dat een productieverantwoordelijke woensdag één van de ontslagen medewerkers naar buiten begeleidde. Volgens de bonden ging de leidinggevende daarbij respectloos tewerk en werd de ontslagene naar buiten geduwd. Volgens de directie ging het om een schouderklop.

De werknemers hebben daarop het werk neergelegd. Ook vandaag is er niet gewerkt en bleven de medewerkers voormiddag buiten staan. Zij eisen het ontslag van de leidinggevende. Maar daar wil de directie niet van weten. Die zegt de frustraties te begrijpen, maar noemt de staking niet in verhouding tot hetgeen er gebeurd is en vreest schade voor het bedrijf. Er is voorlopig geen nieuw overleg gepland.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.