Nieuws Limburg Vasco maakt stoel warm voor nieuwe CEO

Vasco maakt stoel warm voor nieuwe CEO

Vasco maakt stoel warm voor nieuwe CEO

Christian Schmitz-Eckert: dat is de nieuwe sterke man bij verwarmings- en ventilatiebedrijf Vasco in Dilsen-Stokkem. De Zwitserse eigenaars van Arbonia hebben hem aangesteld in de plaats van Stefan Böni, die andere oorden opzoekt.

Christian Schmitz-Eckert was tot voor kort CVO of Chief Ventilation Officer bij Vasco Group. Nu schuift hij een flinke trede omhoog op de ladder om de nieuwe CEO van het bedrijf te worden. Hij volgt in die functie Stefan Böni op die zijn carrière een nieuwe wending geeft.

Zoals u ongetwijfeld weet overkoepelt Vasco Group merken als Vasco, Superia en Brugman. Het bedrijf werd groot gemaakt door voormalig stichter Jos Vaessen, die exact 3 jaar geleden zijn aandelen verkocht aan de multinational Arbonia. “Mijn slechtste beslissing ooit”, aldus Vaessen tijdens de recente overhandiging van de Lifetime Achievement Award. Daarbij doelt hij op het feit dat hij moeilijk afscheid kon nemen van zijn geesteskind, waar hij tot aan de verkoop nog dagelijks over de vloer kwam.

Maar nu zwaait er dus een Duitser de plak bij de Dilsense klimatisatiespecialist. Hij heeft er zin in: “Ik zal deze nieuwe rol met groot enthousiasme invullen. Onze missie is duidelijk: samen met het managementteam blijven werken aan een sterke ontwikkeling van onze merken en kernmarkten in Europa. Ik kijk ernaar uit om hiermee aan de slag te gaan”, zegt Christian Schmitz-Eckert.

Voor de vorige CEO, Stefan Böni, die destijds Patrick Nijs opvolgde, is er nog een woordje van dank: “We willen Stefan Böni oprecht bedanken voor zijn enorme inspanningen en waardevolle bijdrage”, zegt Ulrich Bornkessel, CEO van de HVAC-Divisie bij Arbonia Group. “We wensen hem het allerbeste en veel succes in zijn nieuwe opdracht.”

Vasco Group, met hoofdzetel in Dilsen-Stokkem, telt ca. 500 medewerkers. Eigenaar Arbonia is wereldwijd actief met eigen distributiebedrijven, kantoren en partners in meer dan 70 landen. De belangrijkste productievestigingen bevinden zich in Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije, Italië, België en Nederland. In totaal werken er ongeveer 8.200 medewerkers voor de Arbonia Group.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.