Nieuws Limburg Vastgoed valt niet stil: woningen met tuin gegeerd

Vastgoed valt niet stil: woningen met tuin gegeerd

Vastgoed valt niet stil: woningen met tuin gegeerd

Hoewel plaatsbezoeken voor de bouw of de aankoop van een woning op dit moment niet kunnen plaatsvinden, worden er nog altijd woningen verkocht. Opvallend veel zelfs. Zo merkt projectontwikkelaar Splendid Woningbouw een stijgende vraag naar gezinswoningen met kleine tuin. “Vaak mensen die door de lockdown beseffen dat ze nu te krap behuisd zijn”, zegt Patrick Horemans van Splendid.

De stand-still in de vastgoedmarkt treft lang niet alle spelers. “Wij stellen vast dat het verkoopcijfer sinds de start van de coronacrisis gelijk blijft en op meerdere plaatsen zelfs stijgt”, aldus de sales- en marketingdirecteur van de ontwikkelaar uit Beringen. “Vooral de woningen met kleine tuin verkopen zeer vlot.”

Bij Splendid zien ze twee redenen: “Een eerste groep kopers zijn mensen die nu in een appartement wonen en door de lockdown ruimte missen”, weet Horemans. “Daarnaast is ons project ‘bouwen voor de toekomst’ erg bevraagd. Medioren en jonge senioren zoeken een nieuwe woning om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Een verblijf in een woonzorgcentrum zien ze niet zitten en de huidige woning met een hele grote tuin wordt te moeilijk naar onderhoud en toegankelijkheid. Daarom zoeken ze dus een stadswoning met kleine tuin, dichtbij alle faciliteiten. Die woningtypes vliegen de deur uit, zeker als ook nog eens alle vertrekken zich op het gelijkvloers bevinden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lanaken
Lanaken

Ambiorixprijs is voor… Nelissen!

Nummer 32 in de indrukwekkende lijst van de Ambiorix-prijswinnaars is Nelissen Steenfabrieken. De prestigieuze onderscheiding van VKW-Limburg is een nieuwe… Lees meer

Sector
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.