Nieuws Limburg Vastgoedkantoor houdt harmonie van Heers op de been

Vastgoedkantoor houdt harmonie van Heers op de been

Vastgoedkantoor houdt harmonie van Heers op de been

Omdat de muzikanten van de harmonie van Heers geen blijf wisten met een woning die hen door een sympathisant was geschonken, werd het Hasseltse vastgoedkantoor Realmart ingeschakeld. Die betaalde de harmonie een mooie som voor de grond en realiseerde er een residentieel nieuwbouwproject. Met de middelen die de muzikanten in kas kregen, wisten ze een plaatsje af te dwingen in het gloednieuwe dienstencentrum BASS en zo de continuïteit te verzekeren.

In de schaduw van het Kasteel van Heers stond het gekende Huis Piron al een tijdje te verkommeren. Voormalig eigenaar Jean Piron, een legende in de gemeente, liet na zijn dood het pand na aan de lokale harmonie, waar hij altijd bij betrokken was geweest. Maar de muzikanten wisten geen blijf met het vastgoed. Een oplossing bleef lange tijd uit, maar Jean Robijns, één van de drijvende krachten achter de vereniging, nam vastgoedmakelaar Realmart uit Hasselt onder de arm om een slimme constructie op te zetten.

Zo werd Huis Piron verkocht aan de projectontwikkelaar, die ook de aanpalende gebouwen wist te betrekken voor de bouw van een splinternieuwe residentie met 9 appartementen (realisatie: Vandebos, Alken). Door de mooie prijs die Realmart en mede-investeerder Frank Reekmans voor Huis Piron aan de harmonie betaalden, kwam er opnieuw financiële ademruimte. En die was nodig om een repetitielokaal te bekomen in het Heerse dienstencentrum BASS. En zo komt het dus dat de welwillende bijdrage van Realmart voor een stukje bijdraagt aan het voortbestaan van de het muzikantenkorps…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.