Nieuws Limburg VCST valt in de prijzen: productie van wereldniveau

VCST valt in de prijzen: productie van wereldniveau

VCST valt in de prijzen: productie van wereldniveau

VCST Industrial Products uit Sint-Truiden mag zich voortaan de titel toe-eigenen van Factory of the Future. Een prestigieuze erkenning waarmee bedrijven worden bekroond die volop inzetten op digitalisering, talentontwikkeling, slimme processen, duurzame producten en een productie van wereldniveau.

Lof was er voor VCST en de 4 andere ondernemingen die zich voortaan Factory of the Future mogen noemen (waaronder chocoladefabriek Barry Callebaut). Waarom? Volgens de jury gaan zij doordacht om met energie en materialen, en stimuleren ze de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers. Het was Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, die VCST hiervoor in de bloemetjes mocht zetten.

In zijn gelegenheidstoespraak was Brouns duidelijk: “De maakindustrie in Vlaanderen is heel belangrijk. Niet alleen voor werkgelegenheid en dus welvaart, maar: zij zijn ook de ideale partner om de stap te maken naar een meer duurzame en circulaire industrie. Daarom ben ik blij dat deze bedrijven, en VCST in het bijzonder, in de bloemetjes gezet worden. Zo vestigen zij de aandacht op duurzame en digitale transformatie. Ze maken ook werk van het opleiden van personeel zodat zij meekunnen in die nieuwe industrieën. Dat sluit perfect aan bij onze beleidsprioriteiten en ik ben dan ook blij en fier op deze winnaars.”

In het juryverslag schalt de loftrompet voor het Truiense bedrijf: “VCST is net verhuisd naar een gloednieuw gebouw en is volop in ontwikkeling. De productielijn is volledig geautomatiseerd. Hun sterke punt is dat deze leverancier aan de automobielsector zijn centrum van onderzoek en ontwikkeling naast zijn productie-eenheid heeft.
Sterke punten zijn de Digital Factory (cockpit met scherm), de advanced manufacturing (assemblage met kwaliteitsmeeting), de meetkamer met operatoren en de koppeling met onderzoek en ontwikkeling.”

Kortom: van VCST is het laatste woord nog niet gezegd…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.