Nieuws Limburg VDAB Limburg: “5.000 Ford-mensen zonder job”

VDAB Limburg: “5.000 Ford-mensen zonder job”

VDAB Limburg: “5.000 Ford-mensen zonder job”

Zeker 5.000 mensen bij Ford Genk en bij de toeleveranciers hebben nog geen zicht op een nieuwe baan vanaf januari. Dat heeft VDAB Limburg bekendgemaakt aan de VRT. “We zullen er alles aan doen om hen aan een nieuwe job te helpen, maar alleen zullen we het niet kunnen,” zegt Hilde Baerten, directeur Arbeidsmarktbeheer bij VDAB Limburg. Volgens cijfers van de VDAB zijn er bij Ford Genk zo’n 800 van de 6.000 mensen inmiddels vertrokken.

Hilde BaertenZoals bekend start volgende week de fabriek in Genk opnieuw op na het collectief verlof. Voor de laatste keer, want normaal gezien wordt er vanaf dan ononderbroken geproduceerd tot de sluiting op 31 december (zonder de dopdagen, die te verwachten vallen).

Bij Ford zelf waren 800 van de 6.000 getroffen werknemers eind juni al vertrokken. In september organiseert de VDAB, samen met directie, vakbonden en het Ondernemersplatform Limburg nog jobbeurzen in de fabriek. “Op die manier willen we mensen in contact brengen met grote spelers, werknemers als VDL, Ikea, De Lijn of Nike,” stelt Hilde Baerten, die de hulp inroept van de lokale ondernemers om samen voor extra jobs te zorgen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.