Nieuws Limburg VDAB Limburg besteedt outplacement uit aan Hura

VDAB Limburg besteedt outplacement uit aan Hura

VDAB Limburg besteedt outplacement uit aan Hura

Limburgse werknemers die na een faillissement of collectief ontslag begeleid worden naar een nieuwe job, zullen hierbij voortaan geholpen worden door Hura, een hr-dienstverlener uit Beerse. VDAB Limburg heeft na een aanbesteding een vierjarig contract voor outplacement afgesloten met het Kempische bureau.

Hura levert deze diensten al langer voor de VDAB in de regio’s Kempen en Mechelen. Sinds 1 januari is daar de provincie Limburg bijgekomen. De uitstekende resultaten hebben zeker bijgedragen tot de toekenning van het contract. “De afgelopen jaren zitten we aan een hertewerkstelling na een faling of collectief ontslag, van 85 tot 90% na 1 jaar”, vertelt Johan Maes, die samen met Leen Peeters zaakvoerder is van Hura.

Hura heeft nog andere pijlen op de boog: “Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, worden we meer gevraagd voor talentmanagement”, zegt Leen Peeters. “We stellen een stijgende belangstelling bij bedrijven vast voor coaching en opleiding. Kansen tot persoonlijke ontwikkeling van medewerkers is een manier om de juiste talenten aan te trekken en om mensen te laten doorstromen in de organisatie.”

Hura verzorgt voor de VDAB ook loopbaanbegeleiding. “Elke werknemer en zelfstandige heeft in een periode van 6 jaar recht op 8 uur loopbaancoaching en betaalt die uren met loopbaancheques”, weet Johan Maes. “Op die manier kost de coaching nog maar 10 euro per uur. Deze begeleiding zit heel erg in de lift. Mensen zijn veel bezig met hun loopbaan en vragen zich af wat voor hen de mogelijkheden zijn.”

Hura is de voorbije jaren flink gegroeid en telt momenteel 19 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.