Nieuws Limburg VDAB Limburg in mei overspoeld met vacatures

VDAB Limburg in mei overspoeld met vacatures

VDAB Limburg in mei overspoeld met vacatures

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling heeft de voorbije maand 30.823 vacatures ontvangen, een absoluut record. Het aantal lag maar liefst een kwart hoger dan in april en zelfs 42,1 procent hoger dan in mei vorig jaar. Over de voorbije twaalf maanden werd een recordcijfer van 291.962 vacatures genoteerd. Het aantal ligt bijna een derde (29,9 procent) hoger dan dezelfde periode een jaar eerder.

Ook in Limburg wordt de VDAB opnieuw overstelpt met vacatures. In de maand mei alleen steeg het aantal vacatures tot 3.220, terwijl dat er vorig jaar nog 2.397 waren. De meeste aanbiedingen waren er in het arrondissement Hasselt, waar maar liefst 2.223 vacatures werden geteld, gevolgd door Maaseik (526) en Tongeren (471). Sinds het begin van 2011 is het aantal vacante betrekkingen in heel Limburg daarmee opgelopen tot 14.095.

De VDAB zegt dat vooral het ‘gewone’ circuit groeit. De vraag naar hoger geschoolden (bachelors of masters) kende de voorbije twaalf maanden de grootste stijging (+36,4 procent). Ook de vraag naar vacatures waarin een laag studieniveau (maximaal hoger secundair onderwijs) wordt gevraagd of waarin de werkgever geen studievereisten vermeldt, blijft sterk groeien (+29,9 procent).

De best scorende sectoren zijn de automotive sector (+157,2 procent), gevolgd door machinebouw (+88,6 procent) en metaal (+69,7 procent). De best scorende beroepsgroepen zijn ingenieurs (+71,1 procent) en informatici (+70,9 procent).

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.