Nieuws Limburg VDAB Limburg: “Please, geef langdurig werklozen een kans”

VDAB Limburg: “Please, geef langdurig werklozen een kans”

VDAB Limburg: “Please, geef langdurig werklozen een kans”

Het aantal werkzoekenden dat al langer dan 1 jaar een job tracht te vinden, neemt spectaculair toe. “Werkgevers willen vooral mensen aanwerven die veel recenter werkloos zijn geworden”, zegt Tinne Lommelen van VDAB Limburg. “We roepen hen echter op om ook de langdurig werklozen een kans te geven.”

We beginnen met het goede nieuws: de werkloosheid in Limburg is de afgelopen maand gedaald met 4,9 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarmee laat Limburg de grootste daling van alle provincies optekenen.

Volgens Tinne Lommelen, directeur van VDAB Limburg, is het nog te vroeg om victorie te kraaien. “Het is vals goed nieuws. De daling is immers vooral te danken aan het feit dat er geen instroom is van nieuwe werkzoekenden. Door het stelsel van tijdelijke werkloosheid blijven mensen in dienst bij hun werkgever.”

Opvallend is bovendien de stijging van het aantal werkzoekenden dat tussen één en twee jaar zonder werk zit. Voor heel Vlaanderen gaat het om een stijging met 23 procent. “Dat is verontrustend”, aldus Tinne Lommelen. “Werkgevers staan immers argwanend ten opzichte van mensen die al iets langer werkloos zijn. Zij hebben liever sollicitanten die nog maar pas zonder job zitten. Vandaar dat wij de werkgevers oproepen om ook deze mensen een kans te geven.”

Het is de algemene verwachting dat van zodra de steunmaatregelen worden opgeheven, het aantal faillissementen sterk zal toenemen en dus ook de werkloosheid een stevig klap zal krijgen. “Toch blijft het moeilijk te voorspellen”, aldus nog Lommelen. “Onze glazen bol heeft ons de voorbije maanden wel vaker in de steek gelaten. De arbeidsmarkt is als een meer: rustig aan de oppervlakte, maar wat er zich daaronder afspeelt, is moeilijk te zien.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Patrick L. 2021-04-09 17:05:15

Geachte Mevrouw Lommelen, ik stel voor dat je ze ons adres www.straalco.be dan even bezorgt. Kijk dan even op de rubriek Jobs die ik intussen al 50 x op Facebook heb gepost. Reacties.....0,0..... Begrijpt u dat.... Ik in ieder geval niet. Mvg P. Lodewijks.

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.