Nieuws Limburg VDL schept 70 nieuwe banen in Hamont

VDL schept 70 nieuwe banen in Hamont

VDL schept 70 nieuwe banen in Hamont

De producent van warmtewisselaars en ventilatietechnieken VDL Klima gaat in Hamont-Achel de modernste fabriek in zijn soort in Europa bouwen. Dankzij de investering van ruim 10 miljoen euro groeit de werkgelegenheid in Hamont de komende jaren van 80 naar 150, afhankelijk van de economische situatie. Momenteel is VDL Klima, dat behoort tot de Eindhovense industriële groep VDL, gevestigd in Achel, maar de vestiging is te klein en niet meer bij de tijd. “Om aan de vraag en de behoefte van de markt te voldoen was uitbreiding noodzakelijk,” aldus Wim van der Leegte, topman van VDL Groep.

VDL NedCar BornVan der Leegte nam de Klimagroep in 1998 over. VDL Klima ontwikkelt en produceert warmtewisselaars en ventilatoren voor de energiesector, de scheepvaart, de landbouw en voor de voedingsmiddelenindustrie. “Onze producten zijn terug te vinden in de meest diverse sectoren,” legt hij uit. “Van windmolens en cruiseschepen tot opslagplaatsen van aardappelen, uien en bloembollen.”

VDL Klima in Hamont-Achel is onderdeel van een divisie met vestigingen in Eindhoven, Lille, Mol en Berlijn. De divisie Klima telt 345 werknemers. VDL Groep is inmiddels een belangrijke werkgever in Vlaanderen. In de verschillende vestigingen werken 850 mensen, samen goed voor een jaaromzet van 120 miljoen euro. VDL Bus in Roeselare is daarvan de grootste. Wereldwijd telt VDL Groep 82 dochterbedrijven in 18 landen met een geconsolideerde omzet van 1,8 miljard euro en 9.400 werknemers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.