Nieuws Limburg “Veel geld mag geen motief zijn voor starters”

“Veel geld mag geen motief zijn voor starters”

“Veel geld mag geen motief zijn voor starters”

“Als we willen vermijden dat talentrijke jonge ondernemers naar het buitenland trekken om daar hun dromen te realiseren, dan zullen we het hen een stuk makkelijker moeten maken om aan startkapitaal te geraken. Bovendien starten jonge ondernemers te vaak met het verkeerde motief, namelijk geld verdienen. Terwijl ze eigenlijk het lef en de ambitie moeten hebben om groot te worden. Dat geld komt later wel.”

patrick kestensAan het woord isPatrick Kestens (52), sinds dit voorjaar directeur van de Corda Incubator. Het is zijn taak om het Hasseltse broeinest voor jonge ondernemingen goed te omringen, en de jonge bedrijfjes op het pad te zetten naar groei. Patrick Kestens is ook de vader van Davy, de jonge succesvolle internetondernemer die ondertussen met Sparkcentral in Silicon Valley 40 mensen in dienst heeft. Vader Patrick reist regelmatig heen en weer naar San Francisco, waar hij onder meer als klankbord dienst doet voor de onderneming van zijn zoon.

(Het hele interview met Patrick Kestens, waarin hij zijn visie op het starten van ondernemingen uit de doeken doet, en daarbij de vergelijking maakt met de VS, kan u lezen in de weekendeditie van Het Belang van Limburg.)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.