Nieuws Limburg Veelbelovend Alkens farmabedrijf failliet

Veelbelovend Alkens farmabedrijf failliet

Veelbelovend Alkens farmabedrijf failliet

PharmaNeuroBoost nv, het Alkense bedrijf dat medicijnen in voorbereiding heeft om schizofrenie en depressies te behandelen, is door rechtbank in Tongeren failliet verklaard. De firma van psychiater Eric Buntinx had nochtans al belangrijke stappen gezet om de 2 geneesmiddelen (PNB 01 en PNB 02) op de markt te kunnen brengen. Het eerste medicijn tegen depressies zat in de laatste onderzoeksfase en was voorzien voor commercialisatie in 2016. De tests op mensen zouden echter niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

ErikBuntinxEric Buntinx schatte 2 jaar geleden, toen er nog 15 miljoen vers kapitaal werd gezocht, de potentiële omzet voor PNB 01 op 1 miljard euro. Het is niet duidelijk of er na het faillissement een verderzetting van de onderzoeksfase mogelijk is. De medicijnen behoren in principe tot de activa van de vennootschap.

Naast oprichter Erik Buntinx zijn de aandeelhouders van het Alkense biotechbedrijf KBC Private Equity, Saffelberg Investments en Biovest. Het bedrijf had exact een jaar geleden nog aangegeven plannen te koesteren om naar de beurs te stappen voor extra kapitaal, maar zo ver is het dus niet gekomen. De enige inkomsten van het bedrijf werden tot dusver gedragen door subsidies en investeerders. Terwijl de ontwikkelingskosten hoog opliepen. In de meest recent gepubliceerde jaarrekening (2011) staat een over te dragen verlies van 16,2 miljoen euro en een negatief eigen vermogen van 5,7 miljoen euro.

De curatoren voor dit faillissement zijn Geert Reniers en Tom Arts in Genk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.