Nieuws Limburg Veelbelovend technologiebedrijf failliet

Veelbelovend technologiebedrijf failliet

Veelbelovend technologiebedrijf failliet

Ten Steps Ahead, afgekort als 10SA, is donderdag failliet verklaard. Het was een veelbelovend technologiebedrijf uit Tessenderlo dat gespecialiseerd was in de installatie van wifi-hotspots en de aansluiting van telefonietoepassingen en digitale tv. Ten Steps Ahead werd in 2008 opgericht door Roberto Tibollo (foto) en Jurgen Engels, die elkaar hadden leren kennen als Telenet-installateur. De zaken liepen goed, maar de groei ging soms sneller dan de structuur kon volgen. Eind vorig jaar werd er nog een kapitaalverhoging van een half miljoen doorgevoerd met de inbreng van advieskantoor SIM Belgium als nieuwe partner. Die ging ook het management assisteren.

Roberto Tibollo“In de begeleiding en coaching van High Potential Starters kunnen we helaas niet uitsluiten dat er nu en dan toch ook een faling tussen zit,” zegt Boudewijn Dupont van SIM Belgium. “In het dossier van 10SA zijn we erg ver gegaan door zelfs ook mee te investeren. 10SA bestaat uit twee belangrijke businessdrivers: techniekers die plaatsingen doen voor telecom en het hotspotconcept waar ondertussen meer dan 40.000 unieke gebruikers in zijn. Vooral het techniekergedeelte droeg een enorme schuldenlast met zich mee, waarbij gelijktijdig de marge gigantisch onder druk stond. Dit heeft geleid tot het faillissement van Ten Steps Ahead BVBA. We bekijken momenteel nog samen met Roberto Tibollo de piste om voor het hotspotgedeelte een doorstart te kunnen realiseren, maar dat zal niet eenvoudig zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.