Nieuws Limburg Veelbelovende nepsuikerfabriek afgeblazen

Veelbelovende nepsuikerfabriek afgeblazen

Veelbelovende nepsuikerfabriek afgeblazen

Novevita, de firma uit Hasselt die heel ambitieuze plannen had om naast de nieuwe gevangenis van Beveren een fabriek voor het suikervervangende tagatose te bouwen, is enkele weken geleden door de rechtbank failliet verklaard. Het project van chemicus-professor-ondernemer Christian-Manuel Vastenavond is bijgevolg afgeblazen.

Zowat een half jaar geleden kondigde Vastenavond zijn plannen aan om in Beveren een fabriek te bouwen voor de productie van 1.500 ton tagatose. Die zou nadien kunnen opgetrokken worden tot 5.000 ton. De gevangenen zouden tewerkgesteld worden bij Novevita, zodat Vastenavond de personeelskosten kon drukken.

novevita-officeIn de timing was voorzien dat het bedrijf in oktober 2014 de deuren zou openen. Maar bij de gevangenis zegt men dat de plannen nog absoluut niet geconcretiseerd zijn. Het was ‘een piste’ om in de fabriek een 30-tal gevangenen tewerk te stellen, aldus de directie, maar met de uitgesproken faling ziet men ook daar in dat het project allicht dode letter zal blijven.

Vreemd is bovendien dat de zaakvoerder hier nog aankondigde om alleen zoetstof in bulk te zullen aanmaken en geen consumentenproducten op de markt te brengen. Nochtans staan er op de website van Novevita wel heel wat eindproducten onder de naam Sweetesse, waaronder tafelzoetstof, confituur, koekjes en choco.

Daarmee blijft Damhert in Heusden-Zolder de enige producent van tagatose in ons land, en zelfs ruim daarbuiten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.