Nieuws Limburg "Veiligheid is drogreden voor staking TC Ham"

"Veiligheid is drogreden voor staking TC Ham"

"Veiligheid is drogreden voor staking TC Ham"

De directie van Tessenderlo Chemie is niet te spreken over de aangekondigde 48-urenstaking in de vestiging van Ham. Volgens de directie zijn de bonden nog altijd boos over de herstructureringsplannen. “Hun prikacties, waardoor het productievolume is gezakt, hebben al voor 3 miljoen euro schade gezorgd”, aldus woordvoerder Kathleen Iwens. “Dat we nu terug naar een normaal productieniveau willen gaan, is louter om aan de vraag van onze klanten te kunnen voldoen. Wij hebben van onze kant altijd het vertrouwen in een mooie toekomst voor dit bedrijf uitgesproken. Dat kan uiteraard alleen als we onze klanten tevreden kunnen houden.”

Kathleen IwensIwens reageert fel op de beschuldiging dat het normale productieniveau de veiligheid in het gedrang zou brengen. “Al onze processen zijn voorzien op deze productie. De veiligheid is en blijft onze grootste prioriteit. We hebben nota bene met de sociale partners hier de afgelopen maanden intensief over gepraat. Alle puntjes, hoe klein ook, werden op dit vlak aangepakt. Het is niet serieus om daar nu kritiek op te leveren, laat staan een actie te voeren die nog eens miljoenen zal kosten.”

Zoals bekend heeft de directie de intentie tot het schrappen van 170 jobs aangekondigd, aangezien door de verstrengde milieuwetgeving een afdeling in Ham eind dit jaar de deuren moet sluiten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.