Nieuws Limburg Veldeman bouwt unieke tennishal in Nederland

Veldeman bouwt unieke tennishal in Nederland

Veldeman bouwt unieke tennishal in Nederland

De Limburgse tentenbouwer Veldeman heeft in Nederland een speciale hal voor 6 tennisvelden neergepoot. De constructie is uniek omdat er doelbewust gekozen is voor een tentstructuur. De nieuwe tennishal heeft 1,5 miljoen euro gekost. Op het eerste gezicht lijkt het een bizarre keuze, omdat een tent minder makkelijk te isoleren valt, en er dus gemakkelijk energie verloren gaat. “Maar je moet het hele plaatje bekijken”, zegt Stef De Coninck van Veldeman. “Het dakzeil is lichtdoorlatend, waardoor de kosten van verlichting sterk dalen. De zijwanden zijn wegneembaar in de zomer, zodat de hal het hele jaar door kan gebruikt worden (wat bij traditionele tennishallen niet het geval is). De hal is ook groot genoeg om wedstrijden van internationaal niveau te herbergen. En tot slot hebben de internationale referenties van Veldeman een rol gespeeld.”

Vliegtuigshelters
Veldeman bouwt wereldwijd hallen voor allerlei doeleinden. Zo mag het Limburgse bedrijf straks vliegtuigshelters bouwen voor de Indiase luchtmacht. Eerder deed het dat ook al voor de Amerikaanse luchtmacht. Veldeman in Bree haalte een omzet van 22 miljoen euro met 95 medewerkers.

Stef De Coninck van Veldeman (l), samen met de co-voorzitters van tennisclub.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.