Nieuws Limburg Veldeman overtuigt personeel om niet te staken

Veldeman overtuigt personeel om niet te staken

Veldeman overtuigt personeel om niet te staken

Matrassenfabrikant Veldeman Bedding in Opglabbeek heeft het 150-koppig personeel uitgelegd waarom het geen goed idee is om volgende maandag 30 januari gehoor te geven aan de stakingsoproep van de vakbonden. “Wij exporteren zowat 70 procent van onze producten,” legt HR-manager Willy Vandecruys uit. “Met die klanten hebben wij vaste contracten over leveringen afgesloten. In deze onzekere economische tijden zou het onverantwoord zijn om die afspraken niet na te komen. We kunnen ons dat gewoon niet permitteren. De meeste mensen begrijpen dat ook. Vandaar dat het aantal werknemers dat wil staken is teruggebracht tot een 20-tal. Alleen de ‘die-hards’ blijven over, maar zij maken zich niet populair bij hun collega’s. Om de werkwillige mensen te belonen, hebben we bovendien een premie van 30 euro uitgeloofd. Precies het bedrag dat ze ook als stakingsvergoeding zouden krijgen. Bovenop hun loon, welteverstaan.”

Bij de vakbond ziet men dat anders. “Veldeman Bedding heeft schrik van een staking en looft daarom snel een premie uit,” stelt het ABVV. “Dit terwijl het bedrijf al jaren een maaltijdcheque betaalt van 2,60 euro en dat bedrag weigert te verhogen…” De HR-manager van Veldeman reageert: “Die maaltijdvergoeding is totaal iets anders. Daarover zijn we in onderhandeling. Het past in de strategie van de vakbond om alles op één hoop te gooien en de mensen onvolledig te informeren. Vandaar ook ons rechtstreekse overleg met de mensen afgelopen maandag.”

Veldeman

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.