Nieuws Limburg Veldeman zet voet in Zuid-Amerika

Veldeman zet voet in Zuid-Amerika

Veldeman zet voet in Zuid-Amerika

Veldeman Structure Solutions, de Limburgse aanbieder van aluminium en stalen zeilstructuren, heeft zijn eerste verkoopkantoor geopend in Zuid-Amerika, meer bepaald in de Chileense hoofdstad Santiago. De officiële opening gebeurde tijdens de handelsmissie van Prins Filip naar Chili. Veldeman mikt er vooral op opdrachten voor de mijnindustrie en het WK Voetbal van 2014. De groep Veldeman zet daarmee een belangrijke stap in zijn internationale groei. “We hadden al wel wat klanten in Zuid-Amerika, maar om die enorme markt te bestieren vanuit Bree, dat is toch een hele klus”, zegt Ludo Ost, manager sales & marketing van de groep Veldeman. In de Chileense hoofdstad werd daarom een pand gehuurd om er een Chileens verkoopsteam uit te bouwen. De bedoeling is om van hieruit later ook de Braziliaanse markt te kunnen bewerken.

Met deze stap kan Veldeman alweer een groter stukje van de wereld inpalmen. Het bedrijf beschikt al over een verkoopkantoor in Australië. Chili is meteen het tweede. Behalve het hoofdkantoor in Bree voor de Europese markt, heeft Veldeman met het in 2004 overgenomen Universal Fabric Structures in Quakertown ook een bruggenhoofd voor de VS en Canada. In een aantal andere landen werkt Veldeman met exclusieve agenten.

Het verhaal van Veldeman Structure Solutions begon in 1970 toen Georges Veldeman het familiebedrijf in Bree oprichtte. Ruim veertig jaar later telt het bedrijf 130 medewerkers, die vorig jaar een omzet van 30 miljoen euro haalden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.