Nieuws Limburg Verberckmoes spoelt Vandermaesen door met nieuwe overname

Verberckmoes spoelt Vandermaesen door met nieuwe overname

Verberckmoes spoelt Vandermaesen door met nieuwe overname

De vis van de vorige deal is nog niet koud, of Axel Verberckmoes (Levenstond Seafood) duikt al op in de volgende overname. Samen met Mario Vleugels van Agora Culinair neemt hij de onlangs failliet verklaarde vishandel Arijs uit Herentals over. “De verkoop van Vandermaesen was een opportuniteit, waardoor ik nu de handen vrij heb om met veel zin aan aan het nieuwe project te beginnen”, zegt hij.

Vishandel Arijs, een begrip in de Kempen, gaat voortaan door het leven als De Vis Factorij Arijs. Dat hebben Mario Vleugels en Axel Verberckmoes beslist nadat ze woensdag een akkoord met de curator hebben bereikt over de overname van Arijs.

Mario Vleugels voegde de afgelopen jaren al diverse bedrijven toe aan zijn groep Agora Culinair, zoals Horeca Meat Service, Limbufreez, Maviglia, Brouwers Slagroom en Vleminckx Horeca Service. “We willen verder groeien als ‘one-stop’ leverancier voor de horeca en particulieren. Deze overname past daar perfect in. Walter Arijs komt samen met een deel van zijn vroegere medewerkers aan boord.”

De investeringspartner van Vleugels is niemand minder dan Axel Verberckmoes van Levenstond Seafood in Riemst. Eerder deze week kondigde hij nog aan dat vishandel Vandermaesen de groep verlaat. “Vandermaesen heb ik net overgelaten aan de enige andere haringopleggerij in het land, Gilco in Oost-Vlaanderen, die de consolidatie zocht. Die opportuniteit maakt dat ik de handen vrij heb om met veel zin aan het project Arijs te beginnen. Mijn rol zal vooral in de aankoop zitten. Ik heb daarvoor een uniek netwerk, onder meer met vissers in IJsland die hun vangst elke dag vers met het vliegtuig voor mij naar de luchthaven van Luik sturen. Het aanbod wordt dus echt uitzonderlijk.”

Er is trouwens nog een derde investeringspartner, maar die wordt -net als de overnameprijs- liever geheim gehouden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.