Verdeelcentrum Lidl stopt 10 miljoen in Genk

De Limburgse Distributie Maatschappij, afgekort als LDM, gaat in Genk maar liefst 10 miljoen euro investeren in de bouw van een nieuw diepvries- en koelcomplex. Vanaf het voorjaar 2014 zullen hier de goederen gestockeerd worden om naar de Lidl-warenhuizen te vervoeren. Hierdoor komen er een tiental nieuwe jobs bij.

“Door de diepvriesartikelen ook vanuit LDM te verdelen, krijgen we meer flexibiliteit in onze logistieke keten," zegt Lidl-woordvoerder Pieterjan Rynwalt. "Zo kunnen we enerzijds sneller inspelen op verkoopspieken, zoals met ijsproducten op warme dagen, en investeren we door extra frigoruimte anderzijds in de uitbreiding van ons gamma in vers vlees en bakkerijproducten."

LDM zal ongeveer 10 miljoen euro spenderen aan een uitbreiding van 5.675 m2, waarvan een diepvriescel van 2.200 m2. De investeringen gaan gepaard met bijkomende werkgelegenheid. “We rekenen op een 5 tot 10 extra jobs,” licht de woordvoerder toe.

Verder heeft de supermarktketen ook de ambitie om een windturbine op haar terreinen in Genk te plaatsen. “We zitten nog in een vrij vroeg stadium. De bouwaanvraag is inmiddels gebeurd."