Nieuws Limburg Vergeet niet uw groeisubsidie aan te vragen

Vergeet niet uw groeisubsidie aan te vragen

Vergeet niet uw groeisubsidie aan te vragen

Het aantal aanvragen voor de KMO-Portefeuille is vorig jaar in Limburg zowat gehalveerd tot 5,2 miljoen euro. De populariteit van de KMO-groeisubsidie nam daarentegen toe met 50% tot 2,3 miljoen euro. Nog tot eind augustus kunnen er nieuwe aanvragen worden ingediend om een flinke groeisubsidie te bekomen in het kader van internationalisering, digitalisering, duurzaam en circulair ondernemen.

“Coronacrisis of niet, bij heel wat Limburgse bedrijven kriebelen de groeiambities”, weet Bart Lodewyckx van Unizo Limburg. “De kmo-portefeuille en kmo-groeisubsidie kunnen daarbij voor een flinke duw in de rug zorgen. Toch blijkt uit cijfers dat het aantal aanvragen voor de kmo-portefeuille een serieuze duik neemt en het toegekende bedrag aan Limburgse kmo’s zelfs daalt van 10 miljoen euro in 2019 naar 5,2 miljoen in 2020. De populariteit van de kmo-groeisubsidie nam het afgelopen jaar wel toe in Limburg, en wel van 1,6 miljoen naar 2,3 miljoen euro in 2020. Daar zit nog heel wat groeimarge op”, vindt Lodewyckx.

Unizo Limburg mobiliseert daarom de kmo’s om gebruik te maken van subsidies voor de domeinen waarin we achterlopen. “Zeker met het vooruitzicht van de volgende oproep voor de kmo-groeisubsidie voor bedrijven (12 juli tot 31 augustus). De thematische oproep gaan deze keer naar bedrijven die willen inzetten op internationalisering, digitalisering of duurzaam en circulair ondernemen. Het kan een interessante piste zijn voor zij die op een kantelpunt staan: als je bijvoorbeeld een nieuw product wil lanceren, een klantenportaal wil ontwikkelen in een virtual of augmented reality omgeving, als je uitbreidingsplannen hebt, bepaalde bedrijfsprocessen wenst te verduurzamen, nieuwe markten gaat verkennen, enzovoort.”

Deze kmo-groeisubsidie bestaat nog maar enkele jaren en dient als specifieke hefboom voor kmo’s die willen groeien. De middelen worden toegekend via een competitieve oproep per thema en bedraagt maximum 50.000 euro per jaar per groeitraject. In 2021 zijn er drie oproepen, waarvan de tweede oproep van start gaat op 12 juli en geldt voor de thema’s internationalisering, digitalisering en duurzaam/circulair ondernemen. Meer info via deze link.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.