Nieuws Limburg Verhuizing en investering van miljoen voor RTCB

Verhuizing en investering van miljoen voor RTCB

Verhuizing en investering van miljoen voor RTCB

De specialist in smeeroliën RTCB is zopas verkast van Grote Brogel naar Opglabbeek. “Dat was nodig, want in Grote Brogel zaten we te klein,” zegt zaakvoerder Leo Rijken van RTCB (foto). Het bedrijf investeerde alles samen 1 miljoen euro in de aankoop van een nieuw pand van 3.500 m² aan de Nijverheidslaan in Opglabbeek en in de aanschaf van nieuwe roestvaste silo’s. Die dienen om meer olie in eigen tankwagens te leveren aan garagebedrijven. “Het was een hele klus om die verhuizing te organiseren voor een kmo als de onze,” kan Rijken er ondertussen mee lachen.

Jan Rijken RTCB is erkend distributeur en afvuller van het hoogkwalitatief smeeroliemerk SRS (vroeger bekend onder de naam Wintershall). Het bedrijf levert die aan garages, constructeurs en industriële bedrijven in de hele Benelux. In België en Luxemburg heeft RTCB daarvoor de exclusiviteit. “Wij kunnen bovendien rekenen op een rechtstreekse lijn met de raffinaderijen in Duitsland,” zegt Rijken. Daarnaast verdeelt RTCB ook allerhande andere producten, zoals koelvloeistoffen, ruitensproeimiddelen, antivriesproducten, ontvetters en reinigingsproducten.

Met de verhuizing zet RTCB, opgericht in 1974 door vader Jan Rijken, een nieuwe stap op het groeipad. “Wij willen vooral de bekendheid van onze producten nog opkrikken,” zegt Leo Rijken, die ondertussen het bedrijf voor 100% in handen heeft.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.