Nieuws Limburg Verkoop uw facturen om slechte betalers te vermijden

Verkoop uw facturen om slechte betalers te vermijden

Verkoop uw facturen om slechte betalers te vermijden

Als eerste in de Eurozone gaat het platform Edebex van start met een handel in facturen. Hoe werkt het? Stel dat u last hebt van slechte betalers, die bijvoorbeeld in plaats van 30 dagen, pas na 60 of 90 dagen betalen. Maar, u hebt de cash wel nodig op dag 30 of ten laatste dag 45… Dan kan u de facturen verkopen aan een ‘investeerder’. Dit zijn bedrijven die cash te veel hebben en een rendement zoeken voor hun geld. Zij betalen u, in ruil voor een korting, direct de som van de factuur. Vervolgens zal Edebex bij de klant/debiteur die oorspronkelijk de factuur had moeten krijgen, aandringen om de volledige som te betalen (op vervaldag) aan de investeerder. Die mag een rendement tegemoet zien van 6 tot 12 procent op jaarbasis, naargelang de betalingstermijn van de factuur en de solvabiliteit van de schuldenaar. Iedereen gelukkig dus: de verkoper van de facturen heeft zijn geld op tijd en de investeerder laat zijn cash renderen. Edebex zelf, dat online kopers en verkopers samenbrengt, strijkt een lidgeld op en een percentage per transactie.

Alle partijen en facturen worden voorafgaandelijk grondig gecontroleerd. Bij twijfel over de debiteur, gaat de deal niet door. Volgens Edebex bedraagt het percentage onbetaalde facturen bij hen minder dan 1%. En daarvoor is dan ook nog een verzekering afgesloten, zodat de factuurverkoper en de investeerder altijd hun geld krijgen.

In Het Belang van Limburg leest u woensdag het hele verhaal achter Edebex.

edebex

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.