Nieuws Limburg Vernieuwen en ineens 50.000 euro meepikken?

Vernieuwen en ineens 50.000 euro meepikken?

Vernieuwen en ineens 50.000 euro meepikken?

Goed nieuws! Het Limburgse provinciebestuur maakt opnieuw middelen vrij om innovatie in onze bedrijven te stimuleren. Heel concreet kunnen Limburgse ondernemers, die samen met een ander bedrijf nieuwe technieken, materialen, concepten, processen en diensten willen ontwikkelen, hiervoor tot 50.000 euro subsidie ontvangen.

“Wie innoveert en zich onderscheidt van de concullega’s, heeft de beste kans om concurrentieel te zijn en te blijven”, vindt gedeputeerde van Economie en POM-voorzitter Tom Vandeput. “Innovatie is één van de krachtigste concurrentiewapens geworden. Waar grotere bedrijven de mogelijkheden hebben om hun innovatieproces te concentreren in speciale afdelingen, beschikken middelgrote en vooral kleinere ondernemingen meestal niet over het geld of over een innovatieteam om zich hier op toe te leggen.”

Nochtans moeten bedrijfs- en productinnovaties niet steeds het resultaat te zijn van duur en langdurig onderzoek, dat voor vele kmo’s bovendien financieel niet haalbaar is. “De provincie Limburg wil deze ondernemers helpen door hen te wijzen op de kracht van samenwerking”, aldus nog Vandeput. “Die wordt nog altijd onderschat. Terwijl cross-overs en verbindingen tussen sectoren en bedrijven juist kunnen leiden tot snelle en verrassende resultaten.”

Heel concreet heeft Provincie Limburg een budget uitgetrokken om samenwerking te stimuleren die tot innovatie leidt. Deze innovatiepremie kan oplopen tot 50.000 euro per project. “We hebben dit in het verleden al aan 105 bedrijven toegekend, voor een totaal bedrag van 2,2 miljoen euro. Die steun zorgt voor een echte investeringshefboom van 5,17 miljoen euro en op termijn voor 470 nieuwe jobs”, zegt Tom Vandeput.

Wie komt voor de nieuwe call in aanmerking? Alle Limburgse kmo’s (max. 250 werknemers) met een exploitatiezetel in onze provincie, die een consortium vormen (minstens 2 ondernemingen) dat zal zorgen voor de uitwerking van het innovatieve concept. Het moet gaan om een realiseerbaar concept voor een nieuw/vernieuwend product, proces, dienst of marktbenadering, mét een positieve impact op de eigen bedrijfsvoering en de Limburgse markt. Deze en andere voorwaarden zijn opgenomen op deze website. Je vindt er ook het aanvraagformulier. Meer info? Telefonisch via 011 23 74 37 of per e-mail: economie@limburg.be.

(Deze week brengen we op Made in Limburg nog enkele inspirerende voorbeelden van bestaande projecten die dankzij de Provinciael Innovatiepremie op de rails zijn gezet.)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer