Nieuws Limburg Vernuftig systeem leidt robot om de tuin

Vernuftig systeem leidt robot om de tuin

Vernuftig systeem leidt robot om de tuin

Tamara Umans en Rob Bormans, ondernemers uit Heusden-Zolder, hebben een systeem bedacht waarmee robotmaaiers elk hoekje en kantje van het gazon kunnen bestrijken. Q-border, zoals de toepassing werd gedoopt, wordt gepatenteerd om internationaal te kunnen doorbreken.

“Het probleem van de robots is dat er aan de kanten en in de hoekjes altijd plukjes gras blijven staan, die vervolgens manueel moeten gemaaid worden”, aldus het duo. “Als oplossing hebben we Q-border bedacht, een innovatief systeem waarbij een metalen boord in de grond wordt geplaatst. Aan de oppervlakte is er niets van te zien, maar hierdoor bestrijkt de robot wel perfect elk hoekje.”

De Limburgse innovatie, waarbij materialen werden gebruikt van Loomans Technics uit Pelt en HLT uit Zepperen, kan volgens de uitvinders makkelijk door doe-het-zelvers worden geplaatst. “Er zijn alleen maar voordelen aan verbonden. We geloven dan ook rotsvast in het product. Intussen werd het idee al beschermd, zodat we met het patent in de hand, aan de internationale commercialisering kunnen starten”, besluiten Tamara Umans en Rob Bormans.

Een video waarin het koppel tekst en uitleg geeft over Q-border, was onlangs te zien op TV Limburg en kan bekeken worden via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.