Nieuws Limburg Verpakkingsvrije winkel doet gooi naar kroontje

Verpakkingsvrije winkel doet gooi naar kroontje

(Foto: Karel Hemerijckx)

Verpakkingsvrije winkel doet gooi naar kroontje

Klinder, de eerste verpakkingsvrije supermarkt van Vlaanderen, is genomineerd als Belofte van het Jaar. Om de Hasseltse start-up van Machteld Lambrichts nationale trots te bezorgen, is de stem van het grote publiek belangrijk…

Bij de 4 finalisten voor de Womed Award, een prijs die jaarlijks door Unizo en Markant wordt uitgereikt aan de beste vrouwelijke ondernemer van Vlaanderen, zijn er jammer genoeg geen Limburgse kandidaten.

In de categorie voor Belofte van het Jaar behoort er wel nog een Limburgse tot de kanshebbers. Machteld Lambrichts richtte in 2018 Klinder op, een supermarkt waar geen verpakkingen te vinden zijn. Klanten brengen hun eigen dozen en zakken mee om de bulkproducten op te bergen. Ook het aanbod zelf is duurzaam en ecologisch verantwoord, zoals biologische voeding. De winkel op de Genkersteenweg is er gekomen nadat eerst een pop-upconcept en vervolgens een kleine zaak in de binnenstad, al snel te klein werden.

Is het concept van Klinder je genegen, en gun je Machteld Lambrichts de overwinning? Dan kan je nog tot 10 februari een stem uitbrengen via deze link. “Ik hoop dat mijn deelname een bijdrage levert aan het groeiende ecologische bewustzijn in de retail en doorheen de hele samenleving”, aldus de beloftevolle ondernemer.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.