Nieuws Limburg Verplicht opleidingen voorzien? Kies voor opleidingen met meerwaarde!

Verplicht opleidingen voorzien? Kies voor opleidingen met meerwaarde!

Verplicht opleidingen voorzien? Kies voor opleidingen met meerwaarde!

Voel je als bedrijf ook na 1 september de impact van de coronacrisis en wil je gebruik maken van het stelsel van tijdelijke werkloosheid voor economische redenen voor bedienden? Dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is er onder meer de verplichting om 2 dagen per maand een opleiding aan te bieden aan bedienen die tijdelijk werkloos worden gesteld. Bij SYNTRA business vind je een ruim aanbod van opleidingen op maat.

Vanaf 1 september kunnen sectoren en werkgevers die bijzonder hard getroffen zijn door de crisis nog steeds gebruik maken van de vereenvoudigde procedure voor het indienen van tijdelijke werkloosheid. Voor andere sectoren en werkgevers gelden opnieuw de gewone regels rond tijdelijke werkloosheid. Al zijn er nog wel soepelere voorwaarden.

Zo kunnen sectoren en werkgevers in bepaalde gevallen het stelsel van tijdelijke werkloosheid voor economische redenen voor bedienden gebruiken en een bijkomend krediet van 8 weken verkrijgen. Concreet kan zo een stelsel van volledige schorsing voor 24 in plaats van 16 weken of een stelsel van deeltijdse arbeid voor 34 in plaats van 26 weken worden aangevraagd. Meer informatie over vind je op de website van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening.

Wil men in dit geval de overgangsmaatregelen gebruiken, dan moet men aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten bedrijven kunnen bewijzen dat er in de loop van het kwartaal dat de invoering van de tijdelijke werkloosheid voorafgaat, de omzet of productie met minstens 10 procent is gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2019. Een andere voorwaarde is dat je als werkgevers minstens 2 dagen opleiding per maand moet voorzien aan bedienden die tijdelijk werkloos worden gesteld.

Met zowel maatopleidingen als een uitgebreid aanbod kant-en-klare opleidingen is SYNTRA business dé perfecte partner voor bedrijven en hun medewerkers.

Opleidingen met meerwaarde

Benieuwd welke opleidingen Syntra business te bieden heeft? Ontdek het volledige opleidingsaanbod hier.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.