Nieuws Limburg Vers bloed aan top van dakdekkersbedrijf

Vers bloed aan top van dakdekkersbedrijf

Vers bloed aan top van dakdekkersbedrijf

Joël Eyckens is de nieuwe zaakvoerder van EGD en GRT, de Lummense bedrijven in dakdekking en materialen voor groendaken. Joël neemt de business over van zijn vader Marcel, die langs de zijlijn beschikbaar blijft voor goede raad.

EGD bestaat al sinds de jaren ’50, toen Jan Eyckens een bedrijf oprichtte in zinkwerken en roofing. Zijn zoon Marcel nam nadien de zaak over en bouwde ze uit tot een specialist in algemene dakwerken. Nadien kwam er met GRT ook een handel in materialen voor de aanleg van groendaken bij. Met de overdracht naar Joël Eyckens is nu dus de derde generatie aan zet.

“Ik heb mijn vader altijd met hart en ziel voor het bedrijf zien werken, en ik vind het een hele eer dat hij mij het vertrouwen schenkt om zijn levenswerk verder te zetten”, zegt de nieuwe zaakvoerder. “En ik krijg de mogelijkheid om dat naar mijn eigen visie te doen. Ik ben letterlijk ‘op het dak’ begonnen en ik ben dankbaar voor die nederige start, want dat heeft me laten inzien dat we ons bedrijf slechts hebben bij gratie van de inzet van onze medewerkers. Dat is voor mij iets waar ik heel veel aandacht wil aan besteden. Maar gelukkig heb ik ook een raad van bestuur die mij zal bijstaan om de juiste keuzes te maken.”

Vader Marcel neemt dus niet helemaal afscheid: “Joël is mijn enige zoon, maar ik vond het toch niet vanzelfsprekend dat hij het bedrijf zou verderzetten”, aldus Eyckens senior. “Je kan als zaakvoerder een mooi leven opbouwen, maar je moet er ook veel voor opofferen. Gelukkig is zijn keuze weloverwogen, en hij staat er niet alleen voor. Hij heeft een echtgenote die hem steunt door dik en dun, en een raad van bestuur die hem zal bijstaan in goede en kwade dagen. Ik hoop dat ik nog lang een supporter van dat team mag blijven, al is het voortaan ietsje meer vanop de zijlijn.”

Naast het voorzitterschap van de raad van bestuur zal Marcel Eyckens fungeren als hoofd van de opleidingen, om zo zijn kennis en ervaring door te geven aan de jonge krachten in het team.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Heusden-Zolder
Heusden-Zolder

Projectleiders nemen Van Hout over

Yves Kwanten en Davy Vandecraen, al jaren actief als projectleiders bij ramen- en deurenfabrikant Van Hout Alu-Construct in Heusden-Zolder, hebben… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.