Nieuws Limburg Vers geld voor slimme verdeel- & heersoplossing

Vers geld voor slimme verdeel- & heersoplossing

Vers geld voor slimme verdeel- & heersoplossing

Slimme lockers, brievenbussen, containers, garageboxen en andere locaties die uitgerust worden met technologie om goederen te leveren, op te halen en te retourneren zonder fysiek contact tussen leverancier en ontvanger. Dat is wat het Limburgse bedrijf Telloport aanbiedt. Founder Hans De Raeve heeft nu via LRM en een aantal business angels (waaronder serieel investeerder Peter Manet) een extra financieringsronde van 1,25 miljoen euro achter de rug. Hiermee zal de groei van de ICT-scale up ondersteund worden.

Telloport wil de verdere uitbouw van zijn technologie versnellen en extra aanwervingen doen. Daar dient het extra kapitaal voor dat zopas werd aangetrokken bij LRM en individuele investeerders.

Een mooie stap voor het Limburgse groeibedrijf. Want potentieel heeft het zeker. De oplossing van Telloport bestaat uit een combinatie van software en slimme locaties, die verschillende vormen aannemen. Denk hierbij niet alleen aan klassieke lockers, maar ook aan containers, bestelwagens, vending machines, gebouwen, deuren, poorten, fietsoplaadpunten, enz. Op al deze infrastructuur kan scanbare software worden geïnstalleerd, zodat de deuren zich openen en sluiten voor de bevoegde personen die goederen willen bewaren of afhalen. “De modulaire softwareoplossingen zorgen ervoor dat deze slimme locaties worden ingezet binnen de supply chain en logistieke stromen van de bedrijven, waardoor ze makkelijk goederen en materialen kunnen verdelen, afleveren, ophalen, uitlenen en opslaan”, legt founder Hans De Raeve uit. “Een heel toekomstgericht proces.”

Daar is ook LRM van overtuigd: “We hebben grote verwachtingen over de toepassing die Telloport aanbiedt”, zegt Investment Manager Dries Evens. “Het grote voordeel is dat de technologie overal kan worden geïnstalleerd: aan winkels, bij klanten, op kantoor, in magazijnen, op bouwwerven, zowel binnen als buiten… hierdoor verbeteren de supply-chainprocessen voor diverse industrieën, wordt de dienstverlening naar de klant verbeterd en worden kosten gereduceerd.”

Hans De Raeve is content: “Ik ben heel erg blij met deze extra kapitaalinjectie. We tellen leuke referentieklanten en hebben ook onze intrede in de Nederlandse markt gedaan. Met de extra middelen krijgen we niet alleen extra vertrouwen, het laat toe om een versnelling van ons groeiproces te realiseren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.