Nieuws Limburg “Versoepel scholen om ouders te laten werken”

“Versoepel scholen om ouders te laten werken”

“Versoepel scholen om ouders te laten werken”

Voka Limburg vindt dat de zopas ingevoerde coronabarometer geen rekening houdt met de Limburgse werkvloer. “Pas de quarantainemaatregelen voor de scholen aan zodat de ouders kunnen gaan werken”, vindt Johann Leten. Bart Lodewyckx van Unizo Limburg deelt die mening. “Bovendien delen we in de frustratie van de bedrijven en sectoren die intussen nog altijd verplicht gesloten blijven.”

Johann Leten: “Het is een goede zaak dat het overlegcomité de coronabarometer invoert voor een aantal sectoren, maar het huidige instrument houdt geen rekening met de actuele situatie en dat is een gemiste kans. Daarom vragen we dat het telewerkregime op korte termijn onderdeel wordt van de coronabarometer. Op die manier krijgen Limburgse bedrijven perspectief over het versoepelen en het afbouwen van het verplichte telewerk van zodra dit mogelijk is. Intussen is de situatie in de Limburgse scholen zorgwekkend. Steeds meer ouders zijn niet meer beschikbaar voor het werk omdat ze hun kinderen opvangen wanneer scholen en klassen in quarantaine gaan. Voka Limburg roept daarom op om de quarantainemaatregelen in scholen aan te passen en in noodopvang te voorzien.”

Unizo Limburg zit op dezelfde lijn. Bart Lodewyckx merkt bovendien op dat een aantal sectoren nog steeds geen perspectief op beterschap hebben. “We delen in de frustratie van de bedrijven die intussen nog altijd verplicht gesloten blijven en dus nog geen stap verder staan: bowling- en biljartzalen, gaminghallen, binnenspeeltuinen, discotheken… Samen met hen snakken we naar een concreet uitzicht op heropening. Hoog tijd dat het Overlegcomité daar concreter over wordt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.