Nieuws Limburg Versoepeling in aanpak van illegale software?

Versoepeling in aanpak van illegale software?

Versoepeling in aanpak van illegale software?

Business Software Alliance (BSA), een organisatie die in opdracht van leden als Microsoft, Apple, Adobe, SAP en IBM op jacht gaat naar illegale software bij bedrijven, heeft in een schrijven aan Voka Limburg laten weten zich minder agressief te zullen opstellen. BSA had veel kritiek gekregen op de harde aanpak, maar wil nu eerder in dialoog gaan met de bedrijven. Toch maant Voka Limburg aan om niet zomaar op de eisen in te gaan.

software piraterijBSA voert overal in het land controles uit om na te gaan of bedrijven in orde zijn met hun softwarelicenties. “Daarover hebben wij in het verleden veel klachten ontvangen,” zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. “De BSA hanteerde immers een bijzonder agressieve aanpak tijdens deze controles, waarbij de randen van de wettelijkheid werden opgezocht. En dan druk ik me zacht uit. Dreigementen, invallen met politiebegeleiding of inbeslagnames, waren schering en inslag.”

Voka nam hierop het gerenommeerde advocatenkantoor Monard onder de arm in een poging om de methodes van de BSA aan de kaak te stellen. “Blijkbaar met succes,” aldus Leten, “want de BSA heeft ons nu schriftelijk laten weten dat ze afstappen van deze praktijken en op een constructieve manier zullen samenwerken met de bedrijven. Een hele stap voorwaarts, waar we erg tevreden mee zijn. Al raden we onze leden nog steeds aan om behoedzaam om te gaan met deze controles en de BSA alleen binnen te laten als ze vergezeld zijn door een gerechtsdeurwaarder.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.