Nieuws Limburg Verzoener is een nieuw beroep

Verzoener is een nieuw beroep

Verzoener is een nieuw beroep

Mocht u het nog niet hebben ondervonden aan de zachtheid waarmee zakenpartners en collega’s u bejegenen: het is de Week van de Bemiddeling, ook wel Mediation Week genoemd. Steeds meer Limburgse bedrijven en ondernemers hebben van bemiddeling een kernactiviteit gemaakt.

De keuze om via een derde, neutrale partij conflicten te ontzenuwen, maakt in alle facetten van de samenleving furore. Burgerlijke, sociale, familiale, zakelijke en andere bemiddelingsvormen nemen de bovenhand op de harde confrontatie via de rechtbank of de vuisten…

“De mensen die de opleiding tot bemiddelaar hebben gevolgd, geloven dat, diep onder de verschillen, tegenstellingen en conflicten, een verbondenheid en eenheid ligt met alles en iedereen”, zegt Eddy Claesen, die als accountant vooral bemiddelt bij familiebedrijven. “Deze verbondenheid ontdekken we door te werken vanuit erkenning, acceptatie en liefde. Wij geloven dat de strijd tussen mensen op alle niveaus een weerspiegeling is van het diepe verlangen naar verbondenheid enerzijds en naar autonomie anderzijds. De bemiddeling die we doen is tegelijk oplossingsgericht, relatiegericht én ontwikkelingsgericht.”

Beroepsgroepen die steeds meer bemiddelaars tellen zijn psychologen, allerlei therapeuten, diverse soorten coaches, geneesheren, cijferberoepers, notarissen, rechters en ambtenaren (bv. fiscale bemiddelaars).

En advocaten. Zoals Clabots in Hasselt. “Onze focus op bemiddeling is één van de redenen waarom ons kantoor gewoon Clabots heet en niet meer Clabots Advocaten”, zegt zaakvoerder/vennoot Astrid Clabots. “Bemiddeling komt op de eerste plaats, eventueel gevolgd door procedures voor de rechtbank. We zijn ervan overtuigd dat deze aanpak alle partijen ten goede komt. Cliënten waarderen het enorm als we tot een bemiddelde oplossing komen. Voor ons kantoor is dit een niche waarin we ons verder kunnen specialiseren.”

Clabots geeft donderdag tijdens de Centrale Dag voor Erkende Bemiddelaars een workshop over bemiddeling bij conflicten in appartementsgebouwen. Zaterdagvoormiddag vindt er bij Syntra Hasselt een Dag van de Bemiddeling plaats waar diverse sprekers vanuit hun eigen invalshoek getuigen over de voordelen van hun werkwijze.

Voor wie nog als bemiddelaar wil starten: in de politiek zit nog veel cliënteel met potentie…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.