Nieuws Limburg Vestio stuurt virtuele makelaars de wei in

Vestio stuurt virtuele makelaars de wei in

Vestio stuurt virtuele makelaars de wei in

Omdat mensen die op zoek zijn naar een huis of bedrijfspand zich niet mogen verplaatsen voor een bezichtiging, kiest het Limburgse vastgoedconcern Vestio voor een creatieve en toch heel eenvoudige oplossing. De makelaars treden vanuit het pand dat te koop of te huur staat, in verbinding met de geïnteresseerden, en filmen vervolgens live alle hoeken en kanten die nodig zijn om een goed beeld te creëren.

Diverse vastgoedmakelaars bieden met professionele foto- en videomontages vandaag al visueel interessante voorstellingen aan van de panden die te koop of te huur staan. Logisch, gezien het merendeel van de vastgoedtransacties begint met de virtuele match tussen vraag en aanbod via internet. Om tot de uiteindelijke aankoop over te gaan, vinden er wel nog altijd één of meerdere plaatsbezoeken plaats. Door de coronamaatregelen, kan dat niet meer, waardoor de markt momenteel stokt.

“En dus moeten we creatief zijn”, zegt Ed Somers van Vestio. “Mensen die via onze online kanalen een interessant pand hebben gezien, kunnen contact opnemen met onze adviseurs. Die gaan vervolgens ter plaatse en tonen via een videoverbinding (WhatsApp, FaceTime, Skype, Zoom,..) alle details van het gebouw. Uiteraard kunnen er via de videochat ook extra vragen worden gesteld, zoals dat bij een normaal, fysiek bezoek de gewoonte is. Op deze manier kunnen we veilig én toch nog efficiënt werken”, besluit Ed Somers.

En nog een net binnengelopen bericht: Hero Vastgoedbemiddelaars (Steven Raets) is omwille van de coronacrisis overgeschakeld op ‘livestream open kijkdagen’ en 360° rondleidingen doorheen het vastgoedaanbod. “Laaiend enthousiaste reacties, van zowel kopers als verkopers”, aldus Raets.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.