Nieuws Limburg Vet contract met multinational voor UgenTec

Vet contract met multinational voor UgenTec

Vet contract met multinational voor UgenTec

Het Hasseltse softwarehuis UgenTec, gespecialiseerd in software voor razendsnelle DNA-analyses, heeft een contract afgesloten met multinational Fast Track Diagnostics. De deal houdt in dat de Limburgse software vanaf 1 januari zal gebruikt worden in alle diagnose-kits waarmee Fast Track Diagnostics zo’n 140 virussen, bacteriën, parasieten en schimmels opspoort in 90 landen wereldwijd.

Fast Track Diagnostics heeft een breed scala aan DNA-testen ontwikkeld om humane ziektes, infecties en pathogenen op te sporen (respiratoire infecties, gastro-enteritis, SOA’s, verschillende soorten koorts, uitslag, kinderziektes, hepatitis, meningitis, tropische ziektes…). Al deze testen komen vanaf volgend jaar op het platform van UgenTec terecht, wat gebruikers toelaat om binnen enkele minuten de uitslag van hun DNA-onderzoek te kennen. Voor alle partijen een belangrijke win-winsituatie.

“Wij streven permanent naar kwalitatieve oplossingen die gezondheidsprofessionals kunnen aanwenden ten dienste van hun patiënten’, zegt Bill Carman, CEO van Fast Track Diagnostics. “De kennis en technologie van UgenTec heeft een bijzondere invloed op de efficiëntie van het labowerk.”

En UgenTec zelf is uiteraard ook heel tevreden. “Samen met onze nieuwe partner creëren we extra toegevoegde waarde voor onze klanten”, aldus Managing Director Tom Martens. “Hun jarenlange ervaring met de ontwikkeling van analyse-kits, gecombineerd met onze software, zal ervoor zorgen dat laboratoria wereldwijd hun wachttijden en dus ook het aantal manuren drastisch kunnen verlagen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.