Viersterrenhotel investeert vele miljoenen

Een aanzienlijke uitbreiding van het wellnesscentrum, 20 extra hotelkamers en een nieuwe ontvangstruimte zijn de blikvangers van een grootschalig investeringsproject dat La Butte aux Bois in Lanaken zopas in gang heeft gezet.

la butte aux bois tekeningLa Butte aux Bois is een viersterrenhotel van 40 kamers, waarin ook sterrenrestaurant La Source (1 Michelinster, 17/20 GaultMillau) en Wellness Center Aquamarijn (Beste Wellness van België in 2014) huist. In het jubileumjaar (30-jaar La Butte aux Bois en 20 jaar Aquamarijn) wordt uitgepakt met forse investeringsplannen. Zo zullen de gasten in de lente van 2017 via een nieuw voorplein binnenstappen in een splinternieuwe ontvangstruimte met lounge. Ze zullen tevens kunnen genieten van het totaal vernieuwde wellnesscenter Aquamarijn, dat wordt uitgebreid van de huidige 400 m² naar 1300 m² ontspanningsmogelijkheden en bistro (vooraan op de tekening).

De 20 extra kamers, tot slot, hebben allen grote raampartijen die uitgeven op de prachtige natuur van het omliggende domein. Architectenbureau PCP uit Genk heeft gekozen voor een moderne, maar nog steeds klassevolle inrichting, met veel bleek hout als warm element.

De investering bedraagt "enkele miljoenen euro" en moet over een jaar afgerond zijn. Gedurende de bouwfase zullen alle bestaande faciliteiten ter beschikking van de gasten blijven.