Nieuws Limburg Vijf Limburgse locaties richten rouwrecepties in

Vijf Limburgse locaties richten rouwrecepties in

Vijf Limburgse locaties richten rouwrecepties in

O’Revoir, een Limburgse start-up die zich specialiseert in rouwbegeleiding en afscheidsplanning, heeft 5 locaties geselecteerd om bijzondere afscheidsvieringen te organiseren. De herdenkingsmomenten nemen 3 uur in beslag en worden afgesloten met een receptie als alternatief voor de traditionele koffietafel.

O’Revoir is een samenwerking tussen rouwexperte Katrijn Desteghe en ondernemer Sophie Naze (Konsepts en Staycation Squad). Ze doen onder meer aan wens- en afscheidsplanning, levenseinde-coaching (doula’s) en organiseren opleidingen en events rond afscheid nemen. Het jonge bedrijf heeft nu een aanbod uitgewerkt om op een unieke wijze afscheid te nemen van een dierbare. Het gaat om een herdenkingsmoment in een locatie die zich ertoe leent om met alle naasten het rouwproces in te zetten. Het gaat om Villa Zwart Goud (Heusden-Zolder), Tiendschuur (Herkenrode Abdij Hasselt), Face a Face (Bree), Het Goed van Gothem (Heers) en Watt17 (Heusden-Zolder).

De plechtigheden, die 3 uur duren, bieden veel ruimte voor eigen inbreng, foto’s, anekdotes en muziek. Maatwerk dus. Een voorganger praat het hele gebeuren aan elkaar. Opvallend is ook dat het herdenkingsmoment wordt afgesloten met een receptie. “Die receptie is een andere soort van koffietafel, die op maat en smaak van de overledene kan ingevuld worden”, aldus Katrijn en Sophie. “We streven naar het samen vastleggen van blijvende herinneringen, waarin liefde en herdenking centraal staan.”

In de eerste fase kunnen er volgens de corona-maatregelen (vanaf 18 mei) slechts 30 personen aanwezig zijn. Uiteraard zal later het maximale aantal opgetrokken worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.