Nieuws Limburg Vikings halen zelf hackers aan boord

Vikings halen zelf hackers aan boord

Vikings halen zelf hackers aan boord

Mobile Vikings heeft een deal gesloten met een aantal hackers die in opdracht van het bedrijf aanvallen zullen uitvoeren om de zwakke plekken in de beveiliging van de telecomoperator op te sporen. Vervolgens kan Mobile Vikings de nodige bijsturingen doen en het veiligheidsniveau verder opkrikken.

foto hacker vikings“Stropers zijn nog altijd de beste boswachters, en dat geldt zeker voor de digitale jungles van het internet,” vindt Chief Viking Hans Similon. “Maar wie nu een systeem aanvalt om de gaten bloot te leggen, riskeert nog altijd vervolging. Ook al gebeurt het met de beste bedoelingen.” Een tikje tegendraads zoals altijd, gaat Mobile Vikings echter toch de diensten van hackers officieel inhuren. Concreet zullen via het programma HackerOne hackers vanuit de hele wereld worden uitgenodigd om de zwakke punten in de codes op te sporen en te rapporteren.

“We noemen deze mensen dan ook liever ‘researchers’ dan hackers,” aldus nog Similon. “Ze werken samen met onze eigen technici binnen de live omgeving van het systeem, maar zijn wel gebonden aan strenge regels, bijvoorbeeld over de privacy van de klanten.” Hackers die een pijnpunt kunnen opsporen, worden daarvoor beloond met gadgets en een vermelding in de Viking Hall of Fame. Bij grote bedrijven als Facebook, Yahoo of Google kunnen ethische hackers ook grote geldsommen verdienen door een beveiligingsprobleem te rapporteren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.