Nieuws Limburg VIM (Diepenbeek) wil u meer thuis laten werken

VIM (Diepenbeek) wil u meer thuis laten werken

VIM (Diepenbeek) wil u meer thuis laten werken

Het Vlaams Instituut voor Mobiliteit uit Diepenbeek gaat samen met Flanders Synergy zo’n 250 bedrijven begeleiden om meer flex- en thuiswerk voor de werknemers toe te passen. Het project moet het aantal verloren uren in de file terugdringen met 15.000 per jaar, en dit 6 jaar lang.

Dat files nefast zijn voor het bedrijfsleven en ook de werknemers zelf danig op de zenuwen werken, staat buiten kijf. Het verlies aan productiviteit en de verhoging van de stress is enorm. Vandaar dat er initiatieven moeten komen om hier iets aan te doen. Het personeel meer thuis of in flexibele kantoren laten werken, is één van de mogelijkheden. De Vlaamse overheid wil dit stimuleren, en heeft daarom het VIM en Flanders Synergy ingeschakeld. Zij moeten met een roadshow, workshops, collectieve lezingen, individuele begeleiding en opvolging, de deelnemende bedrijven van het project stimuleren om meer ’tijd en plaatsonafhankelijk te werken’ (TPOW). Zo’n 50 procent van de werkende bevolking wil dat graag, maar vandaag wordt het maar aan 16 procent van de mensen toegestaan.

fileMinister Lieten, die het project steunt, is verheugd: “Met dit project willen we de nieuwe manier van werken en organiseren verder promoten bij bedrijven en zo een zo groot mogelijke impact op de mobiliteit creëren.”

De voorstelling van het project gebeurde trouwens in het Officenter van Hasselt, waar flexibele werkplekken worden aangeboden.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.