Nieuws Limburg “Vindt vakbond handenarbeid minderwaardig?”

“Vindt vakbond handenarbeid minderwaardig?”

“Vindt vakbond handenarbeid minderwaardig?”

Naar aanleiding van de rol van de VDAB bij de activering en controle van werklozen stelde de voorzitter van ABVV Limburg Pierre Vrancken op TVL “dat sommige mensen hun neus ophalen voor werken met een truweel, mortel of een haagschaar”. Voka Limburg en Confederatie Bouw Limburg vinden het verontrustend dat het boegbeeld van een vakbond op zijn minst laat uitschijnen dat jobs binnen de bouw- en de tuinsector minderwaardige jobs zouden zijn…

“Wat betreft de hele discussie rond de VDAB zijn we duidelijk”, stelt Johann Leten. “De VDAB moet controleren en mensen niet in een werkloosheidshangmat laten liggen. We zijn absoluut NIET tegen een werkloosheidsuitkering. Integendeel. Mensen die hun job verliezen moeten geholpen worden. Maar het kan niet zijn dat op een ogenblik dat er zoveel openstaande vacatures zijn, terwijl mensen in de werkloosheidshangmat blijven liggen.”

Daarnaast dient de VDAB ook haar taak als ’toeleider’ naar de arbeidsmarkt te vervullen door opleidingen aan te bieden, vindt Leten. “Dat kan waarschijnlijk beter en sneller.”

“Maar wat ons vooral tegen de borst stuit is de reactie van ABVV-voorzitter Pierre Vrancken”, stellen Chris Slaets (Confederatie Bouw Limburg) en Johann Leten. “Laten uitschijnen dat jobs binnen de bouw of in de tuin minderwaardige jobs zijn, is er echt over. Na de nodige bijscholing zijn er heel veel mensen die dergelijke jobs aankunnen. Elke job is zinvoller dan werkloos zijn en blijven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.